1η στάση, σχολείο Mangwero. Υποδοχή με τραγούδια και χορό!

45 περίπου χιλιόμετρα διένυσαν την πρώτη μέρα οι 8 Ευρωπαίοι ποδηλάτες του Spin the wheel στο Μαλάουι και οι πρώτες φωτογραφίες με μαθητές είναι γεγονός. Δεκάδες παιδιά, μαθητές των δυο πρώτων σχολείων που έλαβαν γραφική ύλη, μαζεύτηκαν γύρω από τους ποδηλάτες μας και με τα χέρια ψηλά τους τραγούδησαν το καλωσόρισμα, ντυμένοι στις μπλε στολές τους με τον άσπρο γιακά. Κάποια απ’ αυτά έστησαν χορό, συγχρονισμένοι τραγουδώντας μαζί με τις δασκάλες και τους δασκάλους τους.

Υπέροχα συναισθήματα, πολλά χαμόγελα και πολλή αγάπη χαρίζει η Αφρική στους ποδηλάτες μας κι αυτή είναι μόνο η αρχή! Περήφανοι για το εγχείρημά τους, βλέπουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει εκεί στις τοπικές κοινωνίες αυτή η δράση, τη στιγμή που παίρνουν οι ίδιοι συνέντευξη από μια δασκάλα και μια μαμά μαθήτριας και ακούν απ’ τα δικά τους χείλη τα απογοητευτικά νούμερα της εκπαίδευσης. Τρεις χιλιάδες παιδιά ανά σχολείο, πάνω από εκατό μαθητές σε κάθε τάξη, ένα βιβλίο ανά δέκα μαθητές κι ένα μολύβι ανά πέντε.

Πάμε μαζί να δούμε πως θα κυλήσουν οι τροχοί των ποδηλάτων στα υπόλοιπα 700 χιλιόμετρα της διαδρομής, πάμε να ανακαλύψουμε τις επόμενες εκπλήξεις που κρύβονται στο δρόμο και τα χιλιάδες ακόμα μάτια που περιμένουν με χαρά να υποδεχτούν το Spin the wheel μέσα στις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες. Πάμε γερά το πετάλι παιδιά κι απολαύστε το δρόμο!

el Greek
X