SPIN THE WHEEL #2

Το Spin the Wheel #2 είναι η 2η δράση της νεοσύστατης ομάδας που συνεχίζει να καλεί καινούργια μέλη στην ήπειρο της Αφρικής. Η Αλεξάνδρα Ρούσσου, διδακτορική φοιτήτρια φυσικής, κινητοποιημένη από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Spin the Wheel (#1) θέλησε να συμμετέχει στο ποδήλατο με νόημα που γυρίζει τους τροχούς της εκπαίδευσης.

Πώς “έδεσε” η ιδέα; Κάτοικος του Ηρακλείου Κρήτης για τα τελευταία 11 χρόνια, έχει ποδηλατήσει περί τα 5.000 χλμ στα κρητικά χωριά ενώνοντας ποδηλατικά τις πόλεις του νησιού, ταξιδεύοντας ομαδικά με φίλους ή και μοναχικά ανά περιπτώσεις. Με αφορμή το ακαδημαϊκό έδαφος από το οποίο προέρχεται, αναγνωρίζει βιωματικά την δύναμη της μάθησης για όλα τα παιδιά του κόσμου κι αυτό είναι που την ωθεί στο 2ο αυτό ταξίδι με Νόημα.
Τον Δεκέμβριο του 2017 ξεκίνησαν να προστίθενται οι πρώτοι εθελοντές του Spin the Wheel #2. Η ομάδα μας βρίσκεται στο στάδιο που αναπτύσσεται, είναι ανοιχτή σε όλους στο εδώ και στο τώρα της!
Ημερολογιακά τοποθετημένο στον Ιούλιο ‘19 και για 1 μήνα, έξι άτομα ποδηλατούμε τα ίδια [με του Spin the Wheel (#1)] 800 χλμ από το Μαλάουι ως την Τανζανία με στόχο να ενισχύσουμε στο δρόμο μας 825 παιδιά σε 2 απομονωμένα σχολεία του Μαλάουι με σχολικές στολές.

Γιατί σχολική στολή;

1) Εξασφαλίζει την εκπαίδευση ενός παιδιού για 3 έτη.
2) Αποτρέπει τον παιδικό γάμο και την εφηβική εγκυμοσύνη.
3) Τοποθετεί όλη την οικογένεια “υψηλότερα” κοινωνικά.
4) Μεταφέρεται από παιδί σε παιδί.
5) Προστατεύει το παιδί από τις ασθένειες και τις καιρικές συνθήκες.

Συνολικά απευθυνόμαστε σε εθελοντές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ο καθένας μας είναι ένας ακόμα Πολίτης του Κόσμου, ο οποίος μέσα από τα ενδιαφέροντα και τον διαθέσιμο χρόνο του, συμβάλλει στην ολοκλήρωση ή/και την επέκταση του όλου εγχειρήματος.

Στην Αφρική το ποδήλατο είναι:

 • Πρόσβαση στην Εκπαίδευση
 • Προστασία του Περιβάλλοντος
 • Αθλητισμός
 • Πρόσβαση στην Εργασία
 • Μεταφορά αγαθών
 • Ασθενοφόρο
 • Πρόσβαση στο νερό

Με οδηγό μας την συνεισφορά στην τοπική κουλτούρα του Μαλάουι, οι σχολικές στολές θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν από τους εθελοντές του συνεργαζόμενου οργανισμού μας εκεί, το Mtende Homecraft Foundation, με τους οικονομικούς πόρους που αποσκοπούμε να τους διαθέσουμε, από τους ίδιους για τα παιδιά τους. Η 2η δράση μας αυτή υποστηρίζεται για 2η χρονιά υπό την αιγίδα της Anike Foundation. Η ανάμειξή τους αφορά στον σεβασμό προς τα υλικά που θα προσφερθούν και τα παιδιά θα χρησιμοποιούσαν, αν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίζετε την προσπάθειά μας. Κάθε μία ανάγνωση του στόχου μας ανοίγει δυνατότητες οχι απλά σε παιδιά μιας άλλης ηπείρου, αλλά στα παιδιά όλου του κόσμου. Κάθε πράξη μας αυτοπραγματώνει τον σκοπό της 2ης αυτής δράσης μας. Σας καλούμε να γίνετε το 1 που μπορείτε!

Α-Δύνατον. Ξέχνα το “Α” και κάντο Δυνατόν!
Με την δράση μπορεί να εμπλακεί οποιοσδήποτε εμπνέεται, όσο επιθυμεί και με τον τρόπο που τον εκφράζει. Για παράδειγμα εθελοντές και φίλοι του spin οργανώνουν εκδηλώσεις, λαμβάνουν μέρος σε κάποια από τις ομάδες προετοιμασίας του ταξιδιού ή προώθησης του project, συμμετέχουν ποδηλατικά. Οι ποδηλατικές συμμετοχές είναι ακόμα ανοιχτές.

Μαλάουι, Αφρικ
 • 20% των παιδιών εκδιώχνονται από τα σχολεία επειδή δεν έχουν σχολική στολή.
 • 34 εκατομμύρια παιδιά (1 στα 5) δεν πάνε σχολείο.
 • Το 90% από αυτά μένει στην επαρχία. 1 στους 3 ενήλικες είναι πλήρως αναλφάβητος.
 • Το κάθε βιβλίο αντιστοιχεί σε 5 παιδιά.
el Greek
X